10 érv, hogy miért próbáld ki a TRX edzést

Írta: Sárai Dávid

2016.01.01.

Biztos hallottál már véleményeket arról, milyen is egy TRX edzés.

 

Megpróbáltam 10 olyan érvet összegyűjteni, amelyek meggyőzhetnek arról, hogy Neked is ki kell próbálnod.

 

1. Megvalósítható vele a teljes test edzése. A talp izmaitól egészen a fejtetőig minden izomrostot átdolgoztathatunk vele.

 

2. Minden szinten, minden célnak megfelelő edzés valósítható meg vele. Nem számít, hogy fiatal, vagy idős vagy, biztonságosan mozoghatsz az eszközzel.

 

3. A TRX edzés nem egysíkú, hanem kifejezetten szórakoztató! Mivel több, mint 500 gyakorlat közül válogathatunk, minden tréningbe lehet újat, valam mást és kihívást jelentőt csempészni.

 

4. A TRX kiváló kiegészítője a bemelegítésnek és nyújtásnak is, mellyel fejleszthetjük a mobilitást és flexibilitást.

 

5. Bármit is sportolsz, a TRX  kiválóan beilleszthető az edzéstervedbe. Ha futsz, küzdősportot űzöl, teniszezel, vagy akár kertészkedsz, a TRX segít abban, hogy még magasabb szinten tudd csinálni azt, amit igazán szeretsz.

 

 

6. A TRX edzésnek minimális a helyigénye, a teljes tested egy zsebkendőnyi területen vagy képes megdolgoztatni. Elég egy felfüggesztési pont és egy TRX minden, amire szükséged lesz.

 

7. Mivel a saját testsúlyodat használod ellenállásként, a lapsúlyos gépektől eltérően, rengeteg időt takaríthatsz meg az üresjáratok (súlyok ide-oda pakolása) kiküszöbölésével. Hatékonyabb és integráltabb edzésmunkára leszel képes, mint a hagyományos súlyzós edzéssel.

 

8. ’All the core all the time’ – Mivel a örzsizmok egyfajta összeköttetést, hidat képeznek a felfüggesztési pont és a talaj között, minden gyakorlat közben feszesnek kell lenniük, ez által pl. egy invertált evezés gyakorlat közben is erősödnek.

 

9. Sérülést szenvedtél? Semmi gond, a TRX gyakorlatok adaptálhatóak a rehabilitáció különböző fázisaiban is.

„Nekem pl. mind a két vállam ficamodott és a TRX-szel a legegyszerűbbtől a nehezebb gyakorlatig tartó progresszióval hatékonyan tudtam megerősíteni a vállamat, extra gyorsasággal – szerz.”

 

10. Soha nem fogsz unatkozni! A feladatok variációs lehetősége a végtelenhez közelít, egy tabata timer (és egy jó edző) pedig megoldja, hogy mindig kihívást jelentsen az edzés.

 

Mire vársz? Próbáld ki!

 

JELENTKEZZ EDZÉSÜNKRE!

Ez is tetszeni fog…

Leszakad a derekad?  Ezt olvasd el, mielőtt az orvoshoz rohansz!

Leszakad a derekad? Ezt olvasd el, mielőtt az orvoshoz rohansz!

Nagyon ijesztő, amikor egy “rossz” mozdulat után azonnal derekadba hasít a fájdalom és úgy érzed, hogy meg sem tudsz mozdulni. Éreztél már ilyet? Az is ismerős lehet, hogy arra ébredsz, hogy alig bírsz felkelni az ágyból, mert azt érzed, hogy leszakad a derekad. Ezt...

PCOS diéta a fogyáshoz – mit csinálj, ha zsírból fogynál?

PCOS diéta a fogyáshoz – mit csinálj, ha zsírból fogynál?

Hallottál már a PCOS-ről?A PCOS olyan állapot, amelyben a petefészkek abnormális mennyiségű férfi androgént termelnek. A szülőképes korú nők 6-12%-át érinti, és a női meddőség egyik vezető oka. A PCOS a 2-es típusú cukorbetegséggel és az elhízással is összefügg (PMID:...

Számít az időzítés, ha fogyni szeretnél?

Számít az időzítés, ha fogyni szeretnél?

Számít, hogy mikor eszel, ha fogyni szeretnél? ??  Természetesen, számíthat - de nem biztos, hogy van akkora jelentősége, hogy ezzel kezdd az étrended átgondolását. Az “Étrend-prioritási piramis” alapján az időzítés is egy tényező, azonban csupán kb. 10%-ban...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük