10 érv, hogy miért próbáld ki a TRX edzést

Írta: Sárai Dávid

2016.01.01.

Biztos hallottál már véleményeket arról, milyen is egy TRX edzés.

 

Megpróbáltam 10 olyan érvet összegyűjteni, amelyek meggyőzhetnek arról, hogy Neked is ki kell próbálnod.

 

1. Megvalósítható vele a teljes test edzése. A talp izmaitól egészen a fejtetőig minden izomrostot átdolgoztathatunk vele.

 

2. Minden szinten, minden célnak megfelelő edzés valósítható meg vele. Nem számít, hogy fiatal, vagy idős vagy, biztonságosan mozoghatsz az eszközzel.

 

3. A TRX edzés nem egysíkú, hanem kifejezetten szórakoztató! Mivel több, mint 500 gyakorlat közül válogathatunk, minden tréningbe lehet újat, valam mást és kihívást jelentőt csempészni.

 

4. A TRX kiváló kiegészítője a bemelegítésnek és nyújtásnak is, mellyel fejleszthetjük a mobilitást és flexibilitást.

 

5. Bármit is sportolsz, a TRX  kiválóan beilleszthető az edzéstervedbe. Ha futsz, küzdősportot űzöl, teniszezel, vagy akár kertészkedsz, a TRX segít abban, hogy még magasabb szinten tudd csinálni azt, amit igazán szeretsz.

 

 

6. A TRX edzésnek minimális a helyigénye, a teljes tested egy zsebkendőnyi területen vagy képes megdolgoztatni. Elég egy felfüggesztési pont és egy TRX minden, amire szükséged lesz.

 

7. Mivel a saját testsúlyodat használod ellenállásként, a lapsúlyos gépektől eltérően, rengeteg időt takaríthatsz meg az üresjáratok (súlyok ide-oda pakolása) kiküszöbölésével. Hatékonyabb és integráltabb edzésmunkára leszel képes, mint a hagyományos súlyzós edzéssel.

 

8. ’All the core all the time’ – Mivel a örzsizmok egyfajta összeköttetést, hidat képeznek a felfüggesztési pont és a talaj között, minden gyakorlat közben feszesnek kell lenniük, ez által pl. egy invertált evezés gyakorlat közben is erősödnek.

 

9. Sérülést szenvedtél? Semmi gond, a TRX gyakorlatok adaptálhatóak a rehabilitáció különböző fázisaiban is.

“Nekem pl. mind a két vállam ficamodott és a TRX-szel a legegyszerűbbtől a nehezebb gyakorlatig tartó progresszióval hatékonyan tudtam megerősíteni a vállamat, extra gyorsasággal – szerz.”

 

10. Soha nem fogsz unatkozni! A feladatok variációs lehetősége a végtelenhez közelít, egy tabata timer (és egy jó edző) pedig megoldja, hogy mindig kihívást jelentsen az edzés.

 

Mire vársz? Próbáld ki!

 

JELENTKEZZ EDZÉSÜNKRE!

TUDJ MEG MINDENT AZ ALAKFORMÁLÓ TÁPLÁLKOZÁSRÓL!

Mi az a kalóriadeficit? Mi az a magas fehérjetartalmú diéta? Hogyan érd el, hogy éhezés nélkül, természetes úton fogyhass, mindenféle termék vásárlása nélkül?

Ezen az előadáson NEM árulunk semmit. Nem promózunk terméket.
TUDÁST ADUNK ÁT!

 

Csatlakozz élőben 2022.07.17-én vasárnap! Ez jó lesz!

Ez is tetszeni fog…

PCOS diéta a fogyáshoz – mit csinálj, ha zsírból fogynál?

PCOS diéta a fogyáshoz – mit csinálj, ha zsírból fogynál?

Hallottál már a PCOS-ről?A PCOS olyan állapot, amelyben a petefészkek abnormális mennyiségű férfi androgént termelnek. A szülőképes korú nők 6-12%-át érinti, és a női meddőség egyik vezető oka. A PCOS a 2-es típusú cukorbetegséggel és az elhízással is összefügg (PMID:...

Számít az időzítés, ha fogyni szeretnél?

Számít az időzítés, ha fogyni szeretnél?

Számít, hogy mikor eszel, ha fogyni szeretnél? 🧐🍎  Természetesen, számíthat - de nem biztos, hogy van akkora jelentősége, hogy ezzel kezdd az étrended átgondolását. Az “Étrend-prioritási piramis” alapján az időzítés is egy tényező, azonban csupán kb. 10%-ban...

Reggelizd izmosra magad!

Reggelizd izmosra magad!

Az edzés utáni fehérjebevitel az egyik legfelkapottabb téma edzés és táplálkozás témakörben. Gondolj csak bele, hogy milyen mértékű pénzek mozognak a táplálékkiegészítők iparában és nem is lesz meglepő, hogy miért. „Gyúrj keményen és idd becsülettel a turmixunkat...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.