Számít az időzítés, ha fogyni szeretnél?

Írta: net.uddmeg26

2022.06.28.
Fogyni szeretnél

Számít, hogy mikor eszel, ha fogyni szeretnél? ??

 

Természetesen, számíthat – de nem biztos, hogy van akkora jelentősége, hogy ezzel kezdd az étrended átgondolását. Az “Étrend-prioritási piramis” alapján az időzítés is egy tényező, azonban csupán kb. 10%-ban befolyásolja az eredményt.

 

Ez azt (is) jelenti, hogy ha a célod 10kg fogyás, az időszakos böjtölés kb 1 kg-ot fog jelenteni, ha nem változtatsz a kalória bevitelen, vagy a makrók arányán. Magyarul, ha ugyan annyit eszel, mint eddig, akkor az időszakos böjtöléstől nem számíthatsz semmilyen pozitív fordulatra. 

Az edzés hatékonyságát tekintve azonban nagyon nem mindegy, hogy osztod szét az étkezéseidet. Ha már edzettél (próbáltál) tele hassal, vagy kopogó szemmel edzeni, akkor tudod miről beszélünk… ebbe nagyon belemélyülünk majd a Hogyan alakítsd át a tested táplálkozással előadásunkon.

fogyókúra

 

Az időzítést 6 dolog határozza meg. Ezek a komponensek:

?Étkezések száma

?Étkezések időbeli eloszlása

?Étkezések tartalma szerinti beosztás (hány kcal/étkezés)

?Étkezés makro összetétele (fehérje-zsír-ch)

?Összetétel és tápanyagforrás szerinti elosztás (felszívódási idő miatt)

?Tevékenységhez képesti eloszlás (edzés/munka előtt, vagy után)

Ami igazán fontos a tested átalakításában, az nem az időzítés lesz… de pár hasznos tippet engedjetek meg, ha már az edzés hatékonyságáról szól az életünk:

minden étkezésed tartalmazzon fehérjét

? ahogy közeledik az edzés, úgy válassz egyre könnyebben felszívódó ételeket

? edzés után érdemes picit több ch-t enni, a regeneráció felgyorsítása érdekében

? ha teheted, lefekvés előtt 1-2 órával már ne egyél semmit és ne igyál alkoholt sem

Gyere, tanulj és kérdezz tőlünk!

Ha szeretnél többet hallani arról, hogy mi számít igazán a testkép átalakításában, hogyan tudod a táplálkozásodat fegyverként és nem ellenségként kezelni a céljaidért folytatott harcban, akkor CSATLAKOZZ AZ ESEMÉNYÜNKHÖZ! Itt érthetően, alaposan elmagyarázzuk, amit tudnod kell ÉS a végén személyesen kérdezhetsz is, hogy ne maradjon vakfolt az előadással kapcsolatban!

Ez is tetszeni fog…

Leszakad a derekad?  Ezt olvasd el, mielőtt az orvoshoz rohansz!

Leszakad a derekad? Ezt olvasd el, mielőtt az orvoshoz rohansz!

Nagyon ijesztő, amikor egy “rossz” mozdulat után azonnal derekadba hasít a fájdalom és úgy érzed, hogy meg sem tudsz mozdulni. Éreztél már ilyet? Az is ismerős lehet, hogy arra ébredsz, hogy alig bírsz felkelni az ágyból, mert azt érzed, hogy leszakad a derekad. Ezt...

PCOS diéta a fogyáshoz – mit csinálj, ha zsírból fogynál?

PCOS diéta a fogyáshoz – mit csinálj, ha zsírból fogynál?

Hallottál már a PCOS-ről?A PCOS olyan állapot, amelyben a petefészkek abnormális mennyiségű férfi androgént termelnek. A szülőképes korú nők 6-12%-át érinti, és a női meddőség egyik vezető oka. A PCOS a 2-es típusú cukorbetegséggel és az elhízással is összefügg (PMID:...

Reggelizd izmosra magad!

Reggelizd izmosra magad!

Az edzés utáni fehérjebevitel az egyik legfelkapottabb téma edzés és táplálkozás témakörben. Gondolj csak bele, hogy milyen mértékű pénzek mozognak a táplálékkiegészítők iparában és nem is lesz meglepő, hogy miért. „Gyúrj keményen és idd becsülettel a turmixunkat...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük