Számít az időzítés, ha fogyni szeretnél?

Írta: net.uddmeg26

2022.06.28.
Fogyni szeretnél

Számít, hogy mikor eszel, ha fogyni szeretnél? 🧐🍎

 

Természetesen, számíthat – de nem biztos, hogy van akkora jelentősége, hogy ezzel kezdd az étrended átgondolását. Az “Étrend-prioritási piramis” alapján az időzítés is egy tényező, azonban csupán kb. 10%-ban befolyásolja az eredményt.

 

Ez azt (is) jelenti, hogy ha a célod 10kg fogyás, az időszakos böjtölés kb 1 kg-ot fog jelenteni, ha nem változtatsz a kalória bevitelen, vagy a makrók arányán. Magyarul, ha ugyan annyit eszel, mint eddig, akkor az időszakos böjtöléstől nem számíthatsz semmilyen pozitív fordulatra. 

Az edzés hatékonyságát tekintve azonban nagyon nem mindegy, hogy osztod szét az étkezéseidet. Ha már edzettél (próbáltál) tele hassal, vagy kopogó szemmel edzeni, akkor tudod miről beszélünk… ebbe nagyon belemélyülünk majd a Hogyan alakítsd át a tested táplálkozással előadásunkon.

fogyókúra

 

Az időzítést 6 dolog határozza meg. Ezek a komponensek:

🥢Étkezések száma

🥢Étkezések időbeli eloszlása

🥢Étkezések tartalma szerinti beosztás (hány kcal/étkezés)

🥢Étkezés makro összetétele (fehérje-zsír-ch)

🥢Összetétel és tápanyagforrás szerinti elosztás (felszívódási idő miatt)

🥢Tevékenységhez képesti eloszlás (edzés/munka előtt, vagy után)

Ami igazán fontos a tested átalakításában, az nem az időzítés lesz… de pár hasznos tippet engedjetek meg, ha már az edzés hatékonyságáról szól az életünk:

🥩 minden étkezésed tartalmazzon fehérjét

🍚 ahogy közeledik az edzés, úgy válassz egyre könnyebben felszívódó ételeket

🥯 edzés után érdemes picit több ch-t enni, a regeneráció felgyorsítása érdekében

🍸 ha teheted, lefekvés előtt 1-2 órával már ne egyél semmit és ne igyál alkoholt sem

Gyere, tanulj és kérdezz tőlünk!

Ha szeretnél többet hallani arról, hogy mi számít igazán a testkép átalakításában, hogyan tudod a táplálkozásodat fegyverként és nem ellenségként kezelni a céljaidért folytatott harcban, akkor CSATLAKOZZ AZ ESEMÉNYÜNKHÖZ! Itt érthetően, alaposan elmagyarázzuk, amit tudnod kell ÉS a végén személyesen kérdezhetsz is, hogy ne maradjon vakfolt az előadással kapcsolatban!

TUDJ MEG MINDENT AZ ALAKFORMÁLÓ TÁPLÁLKOZÁSRÓL!

Mi az a kalóriadeficit? Mi az a magas fehérjetartalmú diéta? Hogyan érd el, hogy éhezés nélkül, természetes úton fogyhass, mindenféle termék vásárlása nélkül?

Ezen az előadáson NEM árulunk semmit. Nem promózunk terméket.
TUDÁST ADUNK ÁT!

 

Csatlakozz élőben 2022.07.17-én vasárnap! Ez jó lesz!

Ez is tetszeni fog…

PCOS diéta a fogyáshoz – mit csinálj, ha zsírból fogynál?

PCOS diéta a fogyáshoz – mit csinálj, ha zsírból fogynál?

Hallottál már a PCOS-ről?A PCOS olyan állapot, amelyben a petefészkek abnormális mennyiségű férfi androgént termelnek. A szülőképes korú nők 6-12%-át érinti, és a női meddőség egyik vezető oka. A PCOS a 2-es típusú cukorbetegséggel és az elhízással is összefügg (PMID:...

Reggelizd izmosra magad!

Reggelizd izmosra magad!

Az edzés utáni fehérjebevitel az egyik legfelkapottabb téma edzés és táplálkozás témakörben. Gondolj csak bele, hogy milyen mértékű pénzek mozognak a táplálékkiegészítők iparában és nem is lesz meglepő, hogy miért. „Gyúrj keményen és idd becsülettel a turmixunkat...

3 dolog, ami megváltoztatta az életem 2021-ben

3 dolog, ami megváltoztatta az életem 2021-ben

2021-ben első felében fogytam 20kilót és jelenleg is izmosabb és erősebb vagyok, mint valaha. Úgy vélem, hogy ezek mellett szélesebb a látóköröm, mint eddig és talán egy picit többet értek az életből, mint eddig. Ez az év ezekből a szempontokból nagyon sikeres volt,...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.