TERHELÉS-MENEDZSMENT

ALKALMAZOTT BIOMECHANIKA TUDÁS, ÉRTHETŐEN, GYAKORLATIASAN

 

Nézd meg a videót, ahol bemutatjuk a képzést 🔽

 

Azonnal alkalmazható, gyakorlatias és naprakész tudás, amit az első pillanattól fogva használni tudsz. Jobb eredményeket érhetsz el, kevesebb sérüléssel és fájdalommal, bármilyen fittségi szinten.

A kurzus legfontosabb jellemzői:

10 héten át tartó elméleti oktatás (lásd lejjebb a tematikát- E-osztályteremben, bármikor visszanézhető videókkal és megértést segítő kvízekkel, anyagokkal

– 3D modelleken bemutatott, XXI. századi oktatási környezetben

– 2 intenzív 6 órás gyakorlati alkalom (alsótest intenzív, felsőtest intenzív) 

– Folyamatos utókövetés és kérdés/válasz a Discord csatornán, ahol minden résztvevő kötetlenül tud beszélgetni.

Következő képzés indulás: június 19.
Ha kérdésed van, foglalj konzi időpontot!

Gyere és tanuld meg a képzésen:

 

⚠️ Miért kell az örökös korrekciózás helyett rendesen edzeni és indexelni a gyakorlatokat 

⚠️ Hogyan lehet hatékonyabb és szerethetőbb edzéseket tartani, amik a biomechanika szempontjait is figyelembe veszik

⚠️ Mindenkit a szintjének megfelelően tudsz majd túlterhelni, a sérülések és a fájdalom kizárásával

⚠️ Percek alatt eldöntheted majd, hogy sportolód készen áll-e a súllyal való guggolásra, vagy a fej fölötti mozgásokra

⚠️ Megismered a csípő, váll és a gerinc biomechanikájának alapjait, magabiztos anatómiai tudásod lesz

⚠️ Tudni fogod, hogy mit csinálj, ha fáj a sportolód dereka, csípője, vagy a válla

⚠️ Megismered a legjobb gyakorlatokat az izomépítésre és tudni fogod, mikor melyiket használd

MIÉRT ÉS KINEK AJÁNLJUK A  KURZUST?

 

Alaposabb anatómiai ismeretek hiányában sajnos értelmezhetetlen egy valamire való sportprogram – hiszen itt tanuljuk meg, hogyan mozog az ember. Ezt a 10 hetes kurzust EDZŐK hozták létre edzőknek és hobbi sportolóknak, akik szeretnének jobbak lenni abban, amit csinálnak. A képzés nem arról fog szólni, hogy hogyan kíméld jobban az erősödni akaró embert, hanem hogy miképp terheld a szintjének megfelelően. 

A  képzés célja, hogy már az első előadás után hatékonyabban tarthasd meg a súlyzós edzéseidet, a kurzus végére pedig egy egészen új látásmódot kaphass. A biomechanika szemüvegén keresztül szemlélt edzések figyelembe veszik többek között az anatómiai különbségeket, az edzéséletkort, sérüléstörténetet és így gyorsabban érheted el velük a kitűzött céljaidat, miközben csökkented a sérülések bekövetkezésének rizikóját.

Lehet átlagember, vagy sportoló, a kliensek között számos képességbeli különbséget fedezhetünk fel. A képzésen arra törekszünk, hogy a gyakorlatokat és edzésmódokat úgy tudd indexelni, hogy az mindig pontosan arra passzoljon, akivel dolgozni szeretnél, függetlenül attól, hogy az illető egy született tornász, vagy be van oltva mozgás ellen.

Lássunk pár érdekes példát

– Miért van az, hogy valakinek a fekvenyomás egy kiváló mellizom építő gyakorlat, valaki pedig, bár nagy súllyal képes rá, nincs látványos izomgyarapodás?

– Miért van az, hogy egyeseknek begyullad a válla a military press gyakorlattól, mások meg erősebbek és robosztusabbak tőle, mint valaha?

Nos, a válaszhoz ismerni kell az anatómiai variációkat és az arthrokinematikát. Ezen a képzésen alaposan belemegyünk majd a részletekbe, olyan mélységig, ami a megértéshez és a változtatáshoz szükséges.

load management

A KURZUS FŐBB MÉRFÖLDKÖVEI

 

1. Alapfogalmak új kontextusban, különös tekintettel az akció-funkció és a stabilitás-mobilitás értelmezésére

2. Különbség a mechanikai és a biomechanikai modellek között

3. A vállöv, csípő-komplex, alsó hát gerinc szabálykönyveinek megismerése

4. Bizarrul egyszerű és fontos funkcionális tesztelések elsajátítása

5. Progressziós térkép a gyakorlatok felépítéséhez – INDEXELÉS

6. Az ellenállásos edzés pillérei, terhelési sémák és edzésmódszerek

7. Alapvető funkcionális anatómia és egy kis fizika (külső-belső erőkarok, ellenállás profilok)

8. Az izomcsoportok edzése, konkrét gyakorlatok elemzése és ajánlása (gyakorlati alkalommal)

 

MEGÉRI REGISZTRÁLNI?

biomechanika_kepzes

EZ A KÉPZÉS EGYÁLTALÁN NEM LESZ EGY KÖNNYŰ MÓKA! HA BE AKARSZ NEVEZNI, TUDNOD KELL, HOGY AZ ANYAGOT MEG KELL TANULNI, HA SIKERES VIZSGÁT AKARSZ TENNI.

A legnagyobb előnye a kurzus elvégzésének, hogy egy teljesen másik szemüvegen keresztül leszel képes az edzéseidre tekinteni. A terhelés-menedzsment alapelveinek ismeretével brutálisan jó eredményeket érhetsz el a sportolóiddal, anélkül, hogy túlterheléses sérülések/fájdalmak jelentkezzenek. Ezen kívül a kevésbé ügyes tanítványaid teljesítményét is növelheted, úgy, hogy a saját szintjükön terheled meg őket. A progressziók megértésével a teljesen instabil és gyenge erőssé és stabillá tehető, miközben ők ebből csak annyit fognak fel, hogy minden edzésen elfáradnak. 

 Rájössz majd, hogy nincs igazán olyan, hogy jó, vagy rossz gyakorlat és hogy azért kell pontosan ismerni az emberi testet, mert van olyan gyakorlat, ami kiválóan építi a csoport egyik tagját, de kifejezetten káros a másik tagjának. Olyan is elképzelhető, hogy nem úgy kell egy gyakorlatot végrehajtani, ahogy azt a nagy fitnesz sztárok mondják, vagy ahogy a tankönyv hivatkozik rá – hiszen ha érted a biomechanikát és az anatómiát, saját gyakorlatokat is ki tudsz fejleszteni, igényekhez mérten.

 

HOGY ÉPÜL FEL A KÉPZÉS?

 

A legtöbb képzés vezetőjének célja, hogy minél több tudást tudjon leadni a képzésén. A mi célunk, hogy az anyagot, amit összegyűjtöttünk, a lehető legjobban tudd használni. Ez a paradigmaváltás áthelyezi a hangsúlyt a megértésre és a gyakorlásra, amit az E-learning platformunkon igyekszünk megvalósítani.

A képzés indulásától fogva minden héten új elméleti videó formátumú elméleti anyag kerül majd feltöltésre, 10 héten keresztül. Azonban az elmélet mellett tanulási segédleteket is mellékelünk, amik kiegészítik/alátámasztják az elhangzottakat, valamint a megértést tesztelő kvízekkel fel tudod majd mérni, hogy milyen mélyen sikerült az anyagot internalizálni.

A videók felépítése is a megértést fogja segíteni: kihasználjuk a technológiát, hogy valós időben a lehető legtöbbet tudjunk mutatni és ne a képzelőerődre kelljen hagyatkoznod. Dávid előadásai interaktívak lesznek és a jobb megértést a vizuális megerősítéssel, a több szögből és síkból való demonstrációval segítik elő.

A 10 hét leforgása alatt rengeteg információ fog elhangzani, a tudásszint-felmérők és a segédletek segítségével pedig ezek felidézését is gyakorolhatod, hogy a záróvizsga zökkenőmentesen sikerüljön. Egy helyen tároljuk tehát az elméleti anyagot, fejezetekre bontva, a hozzájuk tartozó feladatokkal és segédletekkel, bármikor visszanézhető formában. 

Az elméleti videókat a képzés indulásától kezdve 6 hónapig tesszük elérhetővé számodra.

KI TARTJA A KÉPZÉST?

Sárai Dávid vagyok, a Powercat alapítója és vezetőedzője. 16 éve kezdtem el edzéseket tartani, majd 8 évvel ezelőtt a saját edzőtermem alakítottam ki a Mester utcában.

2005 óta többszáz ember fordult meg az edzéseimen, jelenleg is 60 főnek tartok minden héten edzést a BBP nevű programomban és 14 edzővel dolgozunk azért, hogy jobbá tegyük a sportolóink mindennapjait.

2016-ban tartottam az első, edzőknek szóló mobility workshopomat, amit később a Samuval közösen vezetett Bemelegítés Workshop váltott fel. Ezen 124 edzőt képeztünk összesen, a visszajelzések alapján pedig nagyon hasznos és használható tudást adtunk. A Szakmai Gyakrolati Programomban 3 osztályt indítottam eddig, akik elvégezték, kivétel nélkül kiválóan helyt állnak edzőként és sportolóként is.

A covid idején visszavonultunk a képzések tartásától és a számunkra elérhető összes releváns tudásanyagot igyekeztünk megkaparintani és magunkévá tenni. Ebből született meg a Load Management képzés, amit kifejezetten azért készítettem, hogy legyen újra egy olyan edzőknek szóló tanfolyam, amit nem a gyógytornászok olykor túlzottan preventív szemlélete, hanem a teljesítményfokozás motivál.

INTERJÚK ÉS PODCASTOK A KÉPZÉS VEZETŐJÉVEL

csipő_biomechanika
sacrum
gerinc

JELENTKEZÉS UTÁN MI FOG TÖRTÉNNI?

 

1. REGISZTRÁCIÓ – Vásárold meg a kurzust, ezzel megtörténik a regisztráció és elküldjük a képzés részleteit, illetve a számlát.

2. E-LEARNING ÉS DISCORD CSATORNA BELÉPÉS – 2 munkanapon belül, de garantáltan a képzés indulása előtt megkapod a belépési adatokat a kurzus elektronikus tanterméhez, ahol elkezdődik a tananyag feldolgozása. Ezen kívül elküldjük a Discord csatorna meghívót is, ahol a többi jelentkezővel és a képzésvezetőkkel együtt megkezdődhet a társalgás, kérdés/válasz.

3. 10 HÉT ELMÉLET – Minden héten hétfőn új tananyag blokk kerül feltöltésre, amiről értesítünk. A videós tananyag mellett természetesen a tanulási segédletek is elérhetőek lesznek. Minden héten 2-3 órát kell majd foglalkozni az elmélettel, de annak feldolgozása és mély megértése akár 5-6 órát is igénybe vehet – ez attól függ, mennyi energiát teszel még hozzá a saját kutatómunkába.

4. 2 NAP GYAKORLAT – Minden második hónapban egy hétvégét fogunk kijelölni, amire lehet majd jelentkezni, attól függően, hogy mennyire gyorsan sikerült feldolgozni az elméleti anyagot. A gyakorlati alkalmakkal ugyanis kizárólag az izomcsoportok edzésével fogunk foglalkozni 6-6 órát és az elméletre folyamatosan hivatkozni fogunk – ezeken nem lesz idő az elméletet megtanítani.

5. VIZSGA ÉS OKLEVÉL – a képzés tudásszint felmérő vizsgával zárul. Kizárólag azok a hallgatók kapnak okelevelet a kurzus elvégzéséről, akik minimum 70%-os sikerrel vették az akadályt. Az oklevelet digitálisan küldjük.

 

 

JELENTKEZÉS ÉS ÁRAK

Javasuljuk, hogy jelentkezz be teljesen ingyenes konzultációnkra, személyesen Dáviddal, Zoom-on keresztül egy általad választott időpontban. Itt minden kérdésedre választ kaphatsz.

 A KURZUS LISTAÁRA: 150.000 Ft, melybe az alábbiak tartoznak bele:

  • E-learning platform 6 hónap korlátlan eléréssel (ennyi ideig éred el a videókat)
  • 10 videós elméleti blokk, hozzájuk tartozó tanulási segédlettel és kvízzel
  • Discord csatorna tagság a kurzus időtartamára, utána alumni tagság
  • 2×6 óra gyakorlati blokk (hétvégén, 1-2 havonta kerül megrendezésre)
  • 1x Vizsgadíj (bukás esetén 20.000 Ft/próbálkozás áron lehet újravizsgázni)
  • Digitális, nyomtatható oklevél a képzés elvégzéséről

INDULÁSI DÁTUMOK: 

2023.06.19 – jelentkezési határidő: 2023.06.17.

2023.08.07 – jelentkezési határidő: 2023.08.05.

 

Ha nincs kérdésed és kihagynád a konzultációt, tedd kosárba, vásárold meg és kezdj bele a kurzusba!

 

– Intézmények, klubok csoportos kedvezményért kérjük vegyétek fel velünk a kapcsolatot egy nagyobb kedvezmény érdekében.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Hogyan kell jelentkezni a képzésre?

Válaszd ki a számodra megfelelő képzés indulási dátumot a legördülő menüből és tedd kosárba, majd vásárold meg a képzést. A sikeres befizetés után a jelentkezésed érvényes lesz és keresd a részleteket az email fiókodban.

FONTOS: gyakran a SPAM mappába kerülnek a leveleink, mert linkeket tartalmaznak.

Hogy tudok bejelentkezni az E-LEARNING platformba?

Az elektornikus osztályterembe legkésőbb a képzés indulása előtti napon elküldjük a meghívót, a regisztrációkor megadott email címedre. Előbb nem is lenne értelme, hiszen a képzés indulása napján töltjük fel az első anyagrészt.

Egyben látom majd az összes elméleti anyagot?

A képzés indulása napjától fogva minden hétfőn töltünk fel új anyagrészt, összesen 10 héten keresztül. Az E-osztályteremben minden addigi videót elérsz majd (pl. az 5. héten 1-5 részig látod az elméleti anyagokat). A 10. hét után még 4 hónapon keresztül eléred az összes elméleti anyagot, kvízt és tanulmányi segédletet, azonban a vásárlástól számított 6 hónap után a tagságod megszűnik.

Örökké elérem majd az elméleti videókat?

Nem, A 10. hét után még 4 hónapon keresztül eléred az összes elméleti anyagot, kvízt és tanulmányi segédletet, azonban a vásárlástól számított 6 hónap után a tagságod megszűnik az e-learning platformon.

Mikor lesz a gyakorlati alkalom?

Minden képzés indulásakor egy szavazást fogunk meghirdetni a résztvevők között és amelyik hétvégére a legtöbb résztvevő szavaz, azon a hétvégén lesz a gyakorlati alkalom. Ha ez bármilyen okból nem felel meg, a következő két hónapon belül ismét meghirdetünk időpontokat, amire meghívunk majd. Ha ezek az időpontok sem felelnek meg, visszaigényelheted a gyakorlati képzés árát (30.000 Ft-ot).

Mit kell hozni a gyakorlati alkalomra?

Sportruházatot, jegyzetfüzetet, vizet és olyan élelmet, amivel túlélsz 6 órát.

Hol lesz a gyakorlati alkalom?

A képzés résztvevőinek létszámától függ majd, hogy a IX. kerületi termünkben, vagy más edzőteremben leszünk. Erről időben jelzünk, de mindenképpen Budapesten, vagy vonzáskörzetében leszünk.

Szabad fényképezni a képzésen, posztolni róla?

Amenyiben a képzésről szóló tartalom mellett feltüntetsz minket, mint a képzés szervezőjét, nincs ellene kifogásunk.

Miből áll a vizsga?

A vizsga az elméleti tudást fogja tesztelni egy online írásbeli teszten keresztül. Feleletválasztós, szövegkitöltős kérdések lesznek, melynek nincs időkorlátja, de csak egy lehetőség van a beküldésre (nem lehet többször nekifutni). A sikeres vizsgához 30/21 kérdésre helyesen kell válaszolni.

Ha a vizsga nem sikerül, pótvizsgadíj (20.000Ft) ellenében újra meg lehet próbálni.

MARADT MÉG KÉRDÉSED?

 

ÍRJ NEKÜNK EMAILT: [email protected]

HÍVJ: 06 20 423 3678